preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Slavonski Brod

Login

Međunarodni dan dječjih prava

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana dječjih prava, 20. studenoga, maleni su boravkaši sudjelovali u još jednoj zanimljivoj radionici Prava i obveze u produženome boravku.

Razgovarali smo o dječjim pravima, ali i o dječjim obvezama te nastavno na to odlučili izradili pravila ponašanja koja će vrijediti u našem produženom boravku.

Bilo je tu mnoštvo ideja, pravila, načina kako nagraditi poželjno ponašanje odnosno što učiniti ukoliko netko nije bio dobar toga dana u boravku. Neka od najučestalijih pravila koja su se ponavljala završila su na našem razrednom panou.

Učiteljica Iva Grubišić

Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana prevencije zlostavljanja djece, 19. studenoga, održana je u našem boravku radionica pod nazivom Ja te čuvam. Učenici su se upoznali s definicijom i vrstama zlostavljanja te pokušali dati svoja rješenja kako spriječiti verbalno i fizičko nasilje na školskome hodniku, dvorištu i u učionici. Izrezali su potom svoje ručice od kolaža i slikovito prikazali kako čuvaju svakoga od njih te su spremni zaštiti jedni druge od bilo kakvog oblika nasilja.

Učiteljica Iva Grubišić

Recept za prijateljstvo

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. studenoga, održali smo u našem boravku radionicu pod nazivom Recept za prijateljstvo. Učenici su u svoje lončiće stavljali pripravke koje smatraju bitnima da nekome budemo/da netko nama bude dobar prijatelj te da nas uvažava i poštuje.

Naše ukusne recepte pogledajte u nastavku te ih slobodno podijelite i svojim prijateljima. Možda im se svide!

Učiteljica Iva Grubišić

Integrirani Vukovar

Ovaj je tjedan u našoj školi proveden integrirani tjedan na temu “VUKOVAR 2020.” u kojemu su sudjelovali učenici razredne nastave - produženoga boravka i učenici predmetne nastave.

Integrirani se tjedan proveo ususret obilježavanju 29. godišnjice stradanja Vukovara, koji se prvi put 18. studenoga 2020. obilježava kao državni praznik Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Raznim suvremenim nastavnim pristupima voditelji projekta s učenicima su povezali više nastavnih predmeta i metoda rada – Likovnu kulturu, Hrvatski jezik, Povijest i Informatiku. Učenici su se upoznali i koristili jednostavne programe umjetne inteligencije koji su im bili posebno zanimljivi (Turbologo, Word Art Creator i Autodraw). Razredna nastava više se posvetila kreativnom dijelu projekta (dizajn vodotornja, izrada golubica mira te finalno dizajniranje popularnih startasica i zengi) dok su aktivnosti učenika predmetne nastave više imali naglasak na međupredmetnim temama koje su im omogućile sve elemente vrednovanja. Postojeće znanje iz IKT-a omogućilo im je kritički pogled na dostupne izvore i razvoj u strategijama učenja iz područja učiti kako učiti i održivi razvoj. Ovim smo se projektom trudili stvoriti vedar pogled na temu Vukovara te prilagoditi sadržaj uzrastu kojemu je namijenjen. Rezultat rada je, nadamo se da ćete se i sami složiti, fantastičan! BRAVO NAZOROVCI – mali i veliki!

Izložbu našega projekta možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=9F8xj5Rurfg&feature=youtu.be

Voditelji projekta: Iva Grubišić, učiteljica razredne nastave i Krešimir Škuljević, nastavnik povijesti

Datum: 13. 11. 2020.

Zrno po zrno...remek djelo!

Naši maleni boravkaši okušali su se u vrlo zanimljivoj slikarskoj tehnici – izradi mozaika. Za svoje radove koristili su zrnca kukuruza, riže, bućine i suncokretove sjemenke, corn flakes, kokos, origano i ostale kuhinjske začine. Kao glavni likovni motiv izabran je cvijet, a naše su vrijedne ručice dodale i ponekog leptirića, sunce, oblačić i pčelicu. Kako je tekla izrada ovih kreativnih radova pogledajte u nastavku.

Učiteljica Iva Grubišić

RTL Kockica - crtež dana

Naši vrijedni maleni boravkaši vole odmoriti uz RTL Kockicu. Gledajući svakoga dana izbor za najcrtež odlučili smo i mi poslati naša remek-djela. Držite nam palčeve!

Učiteljica Iva Grubišić

Rođendanska proslava

Kakav bi to bio produženi boravak kada se ne bismo malo i opustili, zabavili se i proslavili rođendan!?

U nastavku pogledajte kako nam je bilo na rođendanskoj zabavi učiteljice Ive.

Komplementarni kontrast jesenskoga lišća

Još jedan kišni listopadski dan iskoristili smo za akvareliranje na tragu naše velike slikarice Slave Raškaj. Učenici su dobili zadatak naslikati jesensko lišće koje je u komplementarnome kontrastu s pozadinom papira.

Maštovite radove pogledajte u nastavku.

Učiteljica Iva Grubišić

Različiti, a jednaki!

Potaknuti pričom Davida McKeea o neobičnom i šarenom sloniću Elmeru, proveli smo u našem produženom boravku pedagoško-likovnu radionicu na temu Različiti, a jednaki. Učenici su u razgovoru zaključili kako iako različiti po svojemu karakteru, svi smo ipak jednaki. Svi smo učenici iste osnovne škole, svi volimo igru, učenje, prijatelje, druženje i zabavu. Nakon razgovora uslijedio je i drugi dio radionice u kojemu su učenici pomoću komadića papira istrgnutog iz novina slagali svoje vesele i šarene sloniće.

Malo niže pogledajte našu izložbu.

Učiteljica Iva Grubišić

Ježurka Ježić u posjetu produženome boravku

Još jedan jesenski dan iznjedrio je vesele i maštovite radove naših boravkaša. Pomoću kolaž-papira učenici su izradili malene ježiće veselih jesenskih boja. Nadjenili su im imena te smo ih zajedno izložili u hodniku naše škole.

Izložba radova nalazi se u nastavku.

Učiteljica Iva Grubišić

Boravkaši derbi - slonovski nogomet

Jedne od zadnjih toplih listopadskih dana učenici produženoga boravka iskoristili su za igru u dvorištu škole gdje je odigrana napeta utakmica slonovskoga nogometa. U tijesnoj i napetoj utakmici, naši su dječaci odnjeli pobjedu nad djevojčicama sa 10 osvojenih golova naspram 8. Pohvala objema ekipama i čestitke našim dečkima.

Učiteljica Iva Grubišić

Jedna jabuka na dan, doktor iz produženoga boravka hajde van!

Učenici produženoga boravka obilježili su Svjetski dan jabuka, 20. listopada, u svom prepoznatljivom stilu – kreativno, maštovito i marljivo. Pomoću plastelina zelene, crvene i žute boje izradili su svoje košarice pune ovog zdravog i ukusnog voća.

Nakon napornoga rada zasladili smo se zdravim čipsom i prirodnim sokom od jabuke.

Poslužite se i vi te se zasladite ovim predivnim, mirišljavim plodovima.

Učiteljica Iva Grubišić

 

Svjetski dan kravate u produženom boravku

Povodom obilježavanja Svetskoga dana kravate, 18. listopada, maleni boravkaši okušali su se u dizajniranju vlastitih primjeraka ovoga dobro nam poznatog muškog modnog dodatka. Modna kolekcija naših kravata nalazi se u prilogu.

Učiteljica Iva Grubišić

Dani kruha u produženom boravku

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učenici produženoga boravka okušali su se u izradi pekarskih proizvoda. Baš kao pravi mali majstori ispekli su od plastelina vlastite kruščiće, kiflice, bureke, pletenice i ostale slasne pekarske proizvode. Svoje su ukusne delicije zatim stavili na prodaju stoga – navali narode, još malo pa nestalo!

Učiteljica Iva Grubišić

Mjesec hrvatske knjige

Pod motom Razlistaj se! učenici produženoga boravka obilježili su početak Mjeseca hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11.). lustrirajući naslovnicu svoje najdraže knjige svatko od njih predstavio je svoju omiljenu knjigu i ispričao nam zašto baš nju rado lista i čita.

Nadamo se kako će vam se svidjeti naše ilustracije.

Učiteljica Iva Grubišić

Tragom Pieta Mondriana

Naši najmlađi boravkaši, učenici 1. razreda, naučili su osnovne geometrijske likove. Potaknuti ovim matematičkim sadržajem odlučili smo se slijediti trag velikog slikara Pieta Mondriana te se pozabaviti krugovima, kvadratima, pravokutnicima i trokutima. Inspiraciju za svoje radove učenici su dobili promatrajući dva najpoznatija slikarska rada ovoga postimpresionista Kompozicija sa crvenom, žutom i plavom bojom (1921.) te Broadway Boogie-woogie (1942.). Učenici su za svoja mala umjetnička djela koristili kolaž-papir primarnih boja (crveni, plavi te žuti).

Ispod pogledajte našu izložbu.

Učiteljica Iva Grubišić

Kišobran za dvoje

Sasvim običan, tmuran i kišni dan naši su maleni boravkaši uljepšali bojama. Drvenim bojama, flomasterima i plavom temperom otjerali su sivilo i kišne kapi s prozora.

Ukoliko nekome zatreba zaklon od kiše slobodno stanite pod jedan od naših veselih kišobrančića.

U nastavku pogledajte našu zanimljivu izložbu.

Učiteljica Iva Grubišić

Produženi boravak - boravak s 25 zvjezdica

Kakav bi to bio naš boravak s 25 zvjezdica, a da nema i kino-kutak?

Danas smo imali veliko otvorenje audio-vizualnoga dijela našeg produženog boravka uz prigodan crtani film Shrek. Nakon redovne nastave, učenja i pisanja domaće zadaće naši maleni boravkaši zaslužili su odmor uz crtane filmove. Vi ostali također ste dobrodošli u naš maleni Cinestar dio produženog boravka...samo ne zaboravite prvo kupiti vašu kartu! 

Učiteljica Iva Grubišić

Svjetski dan učitelja

Učenici produženoga boravka veselo su obilježili Svetski dan učitelja, 5. listopada. Zabavili su se crtajući svoga super-učitelja, a zatim su smišljali načine na koji bi poboljšali školu odnosno nastavu dajući svoje prijedloge u rubrici Da sam ja učitelj/ica...

Nadamo se kako će vam se neki od prijedloga svidjeti pa ih možda i zajedno usvojimo na sljedećoj sjednici.

Dobar učitelj ne prenosi učenicima samo nastavne sadržaje nego i životne vrijednosti. Posao učitelja uvijek je bio važan, ali u današnjem svijetu velikih i brzih promjena učiteljski je posao važniji nego ikad.

Papa Franjo

Dragi učitelji, sretan nam naš dan!

Učiteljica Iva Grubišić

Svjetski dan životinja

Ususret obilježvanju blagdana sv.Franje i Svjetskoga dana životinja, 4. listopada, učenici produženoga boravka donjeli su fotografije svojih kućnih ljubimaca. Svatko od njih predstavio je svojega ljubimca te smo tako razmijenili mnoštvo zanimljivih životinjskih priča. Oni koji nemaju vlastite kućne ljubimce dobili su priliku nacrtati svojega. Izložba naših kućnih ljubimaca nalazi se u nastavku.

Učiteljica Iva Grubišić

Otisak jeseni

Prvoga dana jeseni učenici produženoga boravka sudjelovali su u likovnoj radionici pod nazivom Otisak jeseni. Prvo smo se zaputili u školsko dvorište ne bismo li pronašli zanimljive listove koje smo zatim temperama otisnuli na papir. Prilikom otiskivanja naših listova koristili smo tempere toplih jesenskih boja – narančastu, crvenu te žutu. U nastavku pogledajte našu izložbu.

Učiteljica Iva Grubišić

Jesen u produženom boravku

Ususret obilježavanju prvoga dana jeseni, učenici produženoga boravka izradili su maštovite i zanimljive autoportrete koristeći lišće prikupljeno u školskome dvorištu. Svi smo se zabavljali radeći ove kreativne radove, a u nastavku pogledajte našu izložbu.

Učiteljica Iva Grubišić

preskoči na navigaciju